Zaštita osobnih podataka

Ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka (dalje u tekstu: “Pravila”) OLEUM TRADE vam želi pojasniti na koji način sakupljamo, obrađujemo i upravljamo vašim osobnim podacima.

U slučaju da želite više informacija u vezi vaših osobnih podataka koje sakupljamo, čuvamo i obrađujemo, kontaktirajte nas putem niže navedenih kontakt podataka:

Poslovno ime: Oleum trade, obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge

Adresa: Vurovčica 40, Zagreb

OIB: 67699910267

Email: info@oleum-trade.hr

1. Na koji način i u kojim situacijama prikupljamo vaše osobne podatke?

Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici Vaš uređaj i naš server razmjenjuju različite podatke, što je nužno za adekvatan prikaz internet stranice. Među tim podacima nalaze se i neki vaši osobni podaci. Određene podatke uz vašu privolu sakupljamo u svrhu prikaza naših oglasa u vašem pregledniku. Osim automatskog prikupljanja podataka, putem kontakt-formi sakupljamo osobne podatke sa svrhom isključivo da vas kontaktiramo, odgovorimo na vaše upite i sklopimo kupoprodajni ugovor sa vama.

2. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od posjetitelja naše web stranice putem kontakt-forme su: ime, prezime i e-mail adresa i broj telefona.

3. Koja su vaša prava definirana Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka?

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka pripadaju vam sljedeća prava:

  • na pristup vašim osobnim podacima sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka,
  • na ispravak netočnih, zastarjelih ili nepotpunih podataka sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka,
  • na povlačenje privole
  • na brisanje vaših osobnih podataka sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka,
  • na ograničavanje obrade Vaših podataka sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka,
  • pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka,
  • pravo prigovora prema čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka

 

3.1. Pravo na pristup informacijama, ostvarenju prava i pravo prigovora kod nadležnog tijela

Ako imate pitanja u vezi internetske stranice ili ostvarivanja nekih od navedenih prava, molimo da nam se obratite putem e-mail adrese: info@oleum-trade.hr

Osim nama, imate pravo i prigovora nadležnom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

4. Čuvanje vaših osobnih podataka

Osobne podatke sakupljamo u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i čuvamo na način da su zaštićeni od pristupa neovlaštenih osobama.

5. Dijeljenje vaših osobnih podataka s trećim stranama

Oleum trade nikada neće dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama. Iznimka su slučajevi opisani u ovim Pravilima. Softveri koje koristimo u svrhu upravljanja stranicom ili marketinškim procesima, zbog prirode svoje namjene moraju ili mogu imati pristup vašim osobnim podacima, ali samo na način koji ne ugrožava vašu privatnost i na način koji štiti vaše osobne podatke u skladu sa svim odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

6. Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo isključivo u periodu nužnom radi ispunjenja potrebnih namjena, kao što su funkcioniranje web stranice ili mogućnost da vam odgovorimo na upite putem kontakt-forme, odnosno kako bismo uspješno zaključili kupoprodajni proces.

7. Za koje svrhe se koriste vaši osobni podaci?

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš upit, u svrhu boljeg oblikovanja vašeg marketinškog iskustva, u svrhu optimalnog funkcioniranja naše web stranice i u svrhu sklapanja i provedbe kupoprodajnih ugovora.

7.1. Kolačići

Oleum trade koristi tzv. „kolačiće“. To su male tekstualne datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima putem našeg servera kasnije imamo pristup. Pristup im je moguć isključivo kad posjetite našu internet stranicu ili otvorite e-mail koji vam šaljemo. Kolačiće možete izbrisati u postavkama svog pretraživača. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Oni omogućavaju da optimalno vidite našu web stranicu i da nam pokažu što vas zanima i na koji način koristite stranicu tako da je možemo optimizirati radi vašeg budućeg boljeg iskustva.

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Kolačiće možete isključiti, ali to može imati negativan utjecaj na koristično iskustvo tijekom korištenja internet stranice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *